Over Xeelas

Ben jij bekend met het ver van pionier Cornelis
Corneliszoon uit Uitgeest?
Het is een iconisch verhaal voor ons.
Wij delen het met jou zodat jij een goed idee krijgt van wie
wij zijn en wat onze boodschap is.

Cornelis Corneliszoon uit Uitgeest heeft eind 16e eeuw één van de belangrijkste uitvindingen van de Nederlandse geschiedenis gedaan, namelijk de houtzaagmolen.

Hij bedacht een slimme manier om de draaiende beweging van de krukas om te zetten in een op- en neergaande beweging van diverse zaagbladen naast elkaar.

Door zijn uitvinding ging het zagen 30 keer sneller als het zagen met de hand. Dat was revolutionair in die tijd! Door de snelle houtzaagmolen kon ons land in de 17e eeuw de grootste koopvaardijvloot in de wereld opbouwen en hadden wij een enorm concurrentievoordeel op handelsgebied.

Tegelijkertijd kwam de houtzaag branche voor flinke uitdagingen te staan door de – voor die tijd – nieuwe technologie. De bedrijfstak moest anders georganiseerd worden en houtzagers werden uitgedaagd om anders te gaan werken. Er waren winnaars en verliezers; de grootste verliezers in de houtzaagindustrie waren handzagers die niet voldoende meegingen in de nieuwe realiteit.

Dit verhaal uit de 16e/17e eeuw is exemplarisch voor de huidige tijd, waarin we op nog grotere schaal worden overspoeld door technologische innovaties, en er voor mens en organisatie nieuwe mogelijkheden ontstaan om substantieel te groeien.

Xeelas betekent transformatie. Wij zijn een groep van innovatieve mensen en technische avonturiers bij wie alles in het teken van vooruitgang staat. Wij geloven in techniek met een maatschappelijke waarde. Met het verhaal van Cornelis Corneliszoon uit Uitgeest in het achterhoofd is onze boodschap:

Word geen handzager in het digitale tijdperk!

Het team

Dick Klaassen

Dick Klaassen

Troublemaker

Ivo van der Vaart

Ivo van der Vaart

Business Developer

Michaël Devid

Michaël Devid

Hardware hero

Anton de Bode

Anton de Bode

Frontend Hero

Magalie Linda C.

Magalie Linda C.

Senior UX Designer

Sira van Zanten

Sira van Zanten

Project Manager

Maarten van Dootingh

Maarten van Dootingh

Firmware hero

Symphonie R.

Symphonie R.

Embedded System Engineer

Mark Floor

Mark Floor

Finance specialist

Christiaan Joosen

Christiaan Joosen

Backend hero

Gauri Tawde

Gauri Tawde

Embedded Engineer

Wij hebben ook een nieuwsbrief

Vacatures

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

They only burned half of the huts

Dick Klaassen, de oprichter van Xeelas, vertelt in zijn Ted-X Talk in Venlo meer over zijn ervaringen in een vluchtelingenkamp in Afrika. Deze ervaringen hebben ertoe geleid om Xeelas op te richten.